CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 25 March 2011

La Tahzan...

Assalamualaikum w.b.t
kpd sesiapa yg m'mbaca..

ari 2..
sye amek result..
cuak gler kowt..nk mkn pon x lalu...
fuhh,,hnye tuhan je la yang tahu...

tepat kol 12.30..
sye smpi la kt SEPINTAR....
rse mcm dh parkinson ari 2...
mse die umumkn bdak yg dpt stret 2...
dh nk tercabut jntung ni...

semua yg berlaku ade hikmahnye..
seperti yg telah dirancang oleh Allah..
sye bknlh salah seorang drpd mereka...
sdey sgt..
tp,,setiap yg berlaku pasti ade hikmahnye...

mse amek result kt USTAZ KAMISAN...
rse mcm nk mnangis dh..
dh berkaca-kaca dh mata mse 2..
nk tunggu jatuh je...
bile tgok resultt..
ok la..
tp sdey jgak..
akhinye..

jatuhlh jugak air mata yg sdah lme b'genangan,,
ntah...lega sikit bile dh nangis..

esok nye plak..
test jpj..
mmg lg la..
rse mcm mayat hidup..
x mkn dri pg..
dh la blaja x abes lg..
dh kne test,..
ak x phm btol la...
lps tak lulus tu..
sye ckp la ngan jpj yg mmg x sedia....
pas die kate....
org yg ajar 2 nk amek untung la 2...
btol3..sye stuju sgt3...

haha,,nangis lg ari 2...
x tahan sgt..
geram tw..
dh la tunggu lme..
pas2 x lulus...
sabar je la...
x wt cne...
ade hikmah la 2....


doa itu senjata mukmin...
ia bolah mrubah segalanya..
kun fa ya kun..
jika itu yg Allah mahu..
tiada yg mustahil...

Wednesday, 9 March 2011

Ye ke???

Assalamualaokum,,
buat sespe sje yg sudi membaca blog sye ni,,
ENTAH,,x tw nk tulis ape sbnrnye....
haha...

Ha,ade la jgak story ni..
td auntie sye dtg umah,,sambil2 wait 4 his son aka my cuzen blek skola...
kiteorg chit chat la kt dapur,,,
tibe die kate,,
..kakak asal auntie nmpak akak ni kurus sgt,,nmpak tue plak..
sye pon terkejot la KURUS!yeke,,bese je..dlam 42kg..ok la 2..
KURUS sgt ke..
YEKE??hmm,,,layan je la...
pastu ibu sye ckp..ibu yg diet anak yg kurus,,x bley jd neyh,,haha...
x bley bla kn..
haha..
4 the conclusion my ibu and auntie tgh struggle nk kurus...
nk tw tak my auntie dh nk dkt one month x mkn nasi taw..
struggle gile..
haha..
entah aslkan diorang bahagia...

xde story lg la..
len kali kot..
sbb xkuar umah..
xde mende nk story..

kun fa ya kun..
if Allah wants..
nothing impossible..

always trust the power of our prayers

Sunday, 6 March 2011

Bila Waktu Berakhir..

Assalamualaikum...w.b.t....

ni first time in my life saya post dalam blog ni..
ntah knp,,,,tiba2 je rse mcm nk buat blog.....aslnye dh lme dh nk wt,tp mcm xde mse je nk post ape2 dlm blog nnti,
kosong jd nye,,so after bbrape kali saya fikir bru tergerak hati nk wat blog ni,,,,
mungkin ini adalah satu medium yg boleh sye gne utk menyampaikan sesuatu kpd org lain..mungkin,,ini juga satu cara utk saya melepaskn segala kebosanan yg saya alami selama tinggal di rumah,,,,
bak kata ibu,,,brehat la puas2,,nnti dh msok blaja balik blaja elok2,,,
hmmmmm,,,,mcm 2 la nmpknye...xpe2,ape yg ibu saya caap sumenye betol blaka,,,

nak tw tak,,npe la sye jd kn BILA WAKTU BERAKHIR tu headline blog ni,,
nthla mule2 sye tertnye2 gak....
tp lps sye dpt stu idea ni,,,,bru sye tw jwpnnye...
waktu utk seorang manusia itu pasti berakhr,,,,saat2 yg digunakn utk hidup di dunia ni pasti akn berakhir satu hari nanti,,,,it does'nt matter whether die 2 mude ke tue,,,,
apabila sudah di panggil oleh TUHANNYA pasti waktu itu akn berakhir,,,
mcm sye jgk...seorg manusia biasa..yg bila2 sje waktunya akn berakhir,,,,,
headline blog ini akn sentiasa mengingatkn sye kpd MAUT,,,,
dn akn membuat sye sntiasa yakin bahawa ALLAH sentiasa ada bersama saye...
kerana pada suatu saat nnti,,
pabila waktu saya bnar2 berakhir,,,sye akn pergi menghadapNYA....
saya harap kpd rakan2 yg menbaca post sye yg first ni,,sentiasa lah igt kpd kematian,,
krn kematian itu sering hampir dgn kita,,,

percayalah dengan kekuatan doa,,
krn dgn kuasa ALLAH,,kun fa ya kun...
nothing impossible...