CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 6 March 2011

Bila Waktu Berakhir..

Assalamualaikum...w.b.t....

ni first time in my life saya post dalam blog ni..
ntah knp,,,,tiba2 je rse mcm nk buat blog.....aslnye dh lme dh nk wt,tp mcm xde mse je nk post ape2 dlm blog nnti,
kosong jd nye,,so after bbrape kali saya fikir bru tergerak hati nk wat blog ni,,,,
mungkin ini adalah satu medium yg boleh sye gne utk menyampaikan sesuatu kpd org lain..mungkin,,ini juga satu cara utk saya melepaskn segala kebosanan yg saya alami selama tinggal di rumah,,,,
bak kata ibu,,,brehat la puas2,,nnti dh msok blaja balik blaja elok2,,,
hmmmmm,,,,mcm 2 la nmpknye...xpe2,ape yg ibu saya caap sumenye betol blaka,,,

nak tw tak,,npe la sye jd kn BILA WAKTU BERAKHIR tu headline blog ni,,
nthla mule2 sye tertnye2 gak....
tp lps sye dpt stu idea ni,,,,bru sye tw jwpnnye...
waktu utk seorang manusia itu pasti berakhr,,,,saat2 yg digunakn utk hidup di dunia ni pasti akn berakhir satu hari nanti,,,,it does'nt matter whether die 2 mude ke tue,,,,
apabila sudah di panggil oleh TUHANNYA pasti waktu itu akn berakhir,,,
mcm sye jgk...seorg manusia biasa..yg bila2 sje waktunya akn berakhir,,,,,
headline blog ini akn sentiasa mengingatkn sye kpd MAUT,,,,
dn akn membuat sye sntiasa yakin bahawa ALLAH sentiasa ada bersama saye...
kerana pada suatu saat nnti,,
pabila waktu saya bnar2 berakhir,,,sye akn pergi menghadapNYA....
saya harap kpd rakan2 yg menbaca post sye yg first ni,,sentiasa lah igt kpd kematian,,
krn kematian itu sering hampir dgn kita,,,

percayalah dengan kekuatan doa,,
krn dgn kuasa ALLAH,,kun fa ya kun...
nothing impossible...